4.7.09

ZEYTİNYAĞLI KURU BİBER DOLMASI


Malzemeler,
1 dizi kuru biber
1 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Çeyrek demet dereotu
Çeyrek demet maydanoz
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı ılık su

Hazırlanışı,
Biberleri sıcak suda yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan biberleri süzüp soğumalarını için bekletin.
Zeytinyağını tavaya alıp kızdırın.
Soğanı ince ince doğrayıp tavaya ekleyip kavurun.
Salçaları ve pirinci tavaya ilave edip kavurmaya devam edin.
Tavayı ocaktan aldıktan sonra yeşillik ve baharatlarını ilave edip karıştırın.
Biberleri iç malzemeyle bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
Orta derinlikte bir tencereye biberleri dizin.
1 su bardağı ılık suyu dolmaların üzerinde gezdirin.
Kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
Soğuk servis yapın.

1 yorum:

  1. canım arkadaşım benim..ellerine sağlık . sen marifetli ve herzaman üreten bir insansın o ellerin dert görmesin.....

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara