4.6.09

ÇİKOLATA SOSLU KURABİYE


Malzemeler
125 gr.tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı buğday nişastası
1 yumurta'nın sarısı (beyazı üzerine)
1 kabartma tozu
1 vanilya
ince çekilmiş ceviz
aldığı kadar un

Yapılışı:
Tereyağı ve yumurta sarısını , toz şekerle bir süre çırpalım sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim süt vebuğday nişastasını ilave edelim kabartma tozu ve vanilyayı da katıp unu yavaş yavaş katarak karışımı tamamlayalım. Hamur eşit bezelere ayrıldıktan sonra çanak şekli verilip(ben bunu türk kahve fincanının tabanıyla yaptım) önce yumurta akına batırılıp sonrada cevize bulanır önceden ısıtılmış 200 c' de pişirilir. Tepsi yağlanmayacak

Üstünün sosu: 2 tane bitter çikolata benmari usulü eritilip (çikolatayı bir kaba koyun kabı da ateşin üzerinde sıcak su dolu bir başka kaba koyup çikolatayı eritelim çikolata dogrudan değil dolaylı ısıyla erimiş olur ki böylesi istenilen kıvamdır) erimiş çikolatalar tatlı kaşığı ile kurabiyelerin ortasına doldurulur üzerlerine pasta süsleri dökülebilir . Bu tarifi okulumuzda yapılan bir etkinlikte öğrenci velimiz yapmıştı evde hemen denedim harika oldular tavsiye ederim. afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara