4.6.09

PRATİK SU BÖREĞİ


Yufka açmak zahmetli olduğu için kendinizi su böreğinden mahkum bırakıyorsanız, pratik su böreğini deneyebilirsiniz. Hazır yufka ile yapılan börek, orjinalini aratmayacak kadar lezzetli.

Malzemeler,
6 adet yufka
4 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su

Harcı için,
300 gram beyaz peynir
Yarım demet doğranmış maydanoz

Hazırlanışı,
Derin bir kasede yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu iyice karıştırın.
Büyük boy fırın tepsisini yağlayın.
Bir adet yufkayı tepsiye düzgünce serin.
4 adet yufkayı 10 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.
Şeritleri sütlü karışıma batırın.
Yufka şeritlerinin yarısını tepsiye yerleştirin.
Peynir ve maydonozu karıştırıp yufkanın üzerine serpiştirin.
Kalan şeritleri peynirin üzerine serin.
Son yufkayla böreğin üzerini kapatın.
Kalan sütlü karışımı tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara