Yufka açmak zahmetli olduğu için kendinizi su böreğinden mahkum bırakıyorsanız, pratik su böreğini deneyebilirsiniz. Hazır yufka ile yapılan börek, orjinalini aratmayacak kadar lezzetli.
Malzemeler,
6 adet yufka
4 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
Malzemeler,
6 adet yufka
4 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
Harcı için,
300 gram beyaz peynir
Yarım demet doğranmış maydanoz
300 gram beyaz peynir
Yarım demet doğranmış maydanoz
Hazırlanışı,
Derin bir kasede yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu iyice karıştırın.
Büyük boy fırın tepsisini yağlayın.
Bir adet yufkayı tepsiye düzgünce serin.
4 adet yufkayı 10 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.
Şeritleri sütlü karışıma batırın.
Yufka şeritlerinin yarısını tepsiye yerleştirin.
Peynir ve maydonozu karıştırıp yufkanın üzerine serpiştirin.
Kalan şeritleri peynirin üzerine serin.
Son yufkayla böreğin üzerini kapatın.
Kalan sütlü karışımı tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun
Derin bir kasede yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu iyice karıştırın.
Büyük boy fırın tepsisini yağlayın.
Bir adet yufkayı tepsiye düzgünce serin.
4 adet yufkayı 10 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.
Şeritleri sütlü karışıma batırın.
Yufka şeritlerinin yarısını tepsiye yerleştirin.
Peynir ve maydonozu karıştırıp yufkanın üzerine serpiştirin.
Kalan şeritleri peynirin üzerine serin.
Son yufkayla böreğin üzerini kapatın.
Kalan sütlü karışımı tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder