Pastaneden açma almak yerine evinizde yapmaya ne dersiniz? İçi yumuşacık, dışı çıtır nefis pastane açması tarifi, beş çayınız ve kahvaltılarınızda size eşlik etmek için bekliyor.
Malzemeler,
2 çay bardağı sıvı yağ
4 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı şeker
3 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Malzemeler,
2 çay bardağı sıvı yağ
4 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı şeker
3 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına sıvı yağ, ılık su, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
Üzerini kaplayacak un döküp, mayayı ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamur kabarana kadar demlenmeye bırakın.
Mayalanan hamuru bir miktar sıvı yağ ekleyip tekrar yoğurun.
Hamurdan parçalar koparıp açma şeklini verin.
Üzerine yumurta sürüp tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Yoğurma kabına sıvı yağ, ılık su, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
Üzerini kaplayacak un döküp, mayayı ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamur kabarana kadar demlenmeye bırakın.
Mayalanan hamuru bir miktar sıvı yağ ekleyip tekrar yoğurun.
Hamurdan parçalar koparıp açma şeklini verin.
Üzerine yumurta sürüp tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder