4.6.09

PAÇANGA BÖREĞİ


Akşam yemeğine sıcak bir başlangıç yapmak için kısa sürede hazırlayabileceğiniz, paçanga böreği şık görünümü ve eşsiz lezzeti ile hem damak hem de görsel ziyafete dönüşecek.

Malzemeler,
4 adet yufka
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
İç Malzemeleri,
250 gram pastırma
2 adet domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet sivri biber
Hazırlanışı,
Böreğin harcını hazırlamak için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Sivri biberi ince ince kıyın.
Pastırmaların çemenlerini ayırın.
Kasede; domates, kaşar peynir, sivri biber ve pastırmayı iyice karıştırın.
Süt ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpın.
Yufkaları üçgen şekilde 8 eşit parçaya bölün.
Yufkaları sütlü karışımları ıslatıp, hazırladığınız harcı koyun.
Sigara böreği gibi sarın.
Açılmaması için uçlarını su ile ıslatıp yapıştırın.
Kızgın yağda böreğin iki tarafını da kızartıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara