4.6.09

SULU POĞAÇA


Bu poğaçayı yaptıktan sonra başka bir poğaça denemiyeceksiniz inanın . Hem çok lezzetli hemde bir o kadar kolay yapımı . Bu poğaça tarifini arkadaşım filizden almıştım. Teşekkürler filiz.


Malzemesi
1 su bardağı çiçek yağı
1,5 su bardağı ılık su
1 paket yumuşak pakmaya yada 1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
Aldığı kadar un (hamur ele yapışmayacak)

İçi
istenilen malzeme konulabilir yada sade olarakta yenilebilir her şekilde harika
Ben genelde peynirli yapıyorum.

Yapılışı
ılık suyun içine şeker ve tuzu koyduktan sonra pakmayayı atıp eritelim ve çiçek yağımızı koyalım
aldığınca unuda koyalım ve yumuşak bir hamur elde edelim hamurdan parçalar alalım ve avucumuzda açalım ortasına malzemeyi koyup kapatıp ters çevirelim tepsiye koyalım üzerine yumura sarısını sürerek önceden ısıtılmış fırına sürüp üstü kızarana kadar pişirelim Bu poğaçanın özelliği mayalı olduğu halde beklememesi sadece tepsi mayası yeterli geliyor.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara