2.7.09

ROKALI TAVUK SALATASI


Malzemeler,
2 parça tavuk göğsü
3 adet domates
5 sap taze soğan
Yarım demet roka
Karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı,
Tavuk etini küp küp doğrayın.
Tavaya zeytinyağ ekleyip, kızdırın.
Doğranmış tavuk etlerini tavaya alıp soteleyin.
Ocaktan almadan 5 dakika önce karabiber ve tuzunu ekleyin.
Sebzeleri yıkayıp, sularının süzülmesi için bekletin.
Taze soğan ve rokayı ince ince kıyıp salata kasesine alın.
Tuzunu ekleyip iyice harmanlayın.
Üzerine sotelenmiş tavuk etlerini ilave edin.
Domatesin kabuklarını soyup yarım halka şeklinde doğrayın.
Salatanın etrafını domates dilimleriyle süsleyin.
Buzdolabında 10 dakika beklettikten sonra servis yapın

1 yorum:

  1. mügecim sana geldiğimizde yaptığın kumpirin tarifini girsene bekliyorum dört gözle:)

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara