16.10.09

KIRMIZI PANCAR TURŞUSU


Malzemeler,
2 kg kırmızı pancar
7-8 diş soyulmuş sarımsak
1-1.5 su bardağı sirke
2 yemek kaşığı tuz
4 bardak su (haşladığımız pancarın suyu)
Yapılışı,
Pancarları patates soyar gibi soyalım ortadan 2 ye bölelim ve üzerini
kaplayacak kadar su ilave ederek kaynatalım.(Yumuşamasına izin vermeden
diri kalacak şekilde)Soğuyan pancarları elma dilimleri gibi dilelim ve
kavanoza koyalım bu arada da sarımsaklarınıda kavanozun içine atalım.
Daha sonra ayrı bir yerde sirke-tuz-pancar suyu karışımını yapalım
tuz eridikten sonra kavanozun içine karışımı dökelim.Döktüğümüz karışım
kavanozun üzerini bürümemişse kalan pancar suyunu tekrar ilave edelim.
Turşumuz 10 gün içinde hazır olur afiyet olsun.

1 yorum:

  1. canım arkadaşım..yine çok güzel ve eminim çook lezzetlidir:) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara