14.10.09

RUMELİ USULÜ KAHVALTILIK

Malzemeler ,
5 kg kırmızı biber
2 kg patlıcan
1 kg havuç
1 su bardağı salça
2 su bardağı zeytinyağı yada çiçekyağı
1 çay bardağı sirke
8-10 diş sarımsak
tuz,kırmızı acı pul biber,nane,maydanoz(isteğe bağlı)
Yapılışı ,
Kırmızı biber ve patlıcan közlenir havuçlar haşlanır.Közlenen ve haşlanan
malzemeler rondoda çekilir salça ve zeytinyağıda eklenerek bir tencerenin
içinde 10 dakika kadar kaynatılır.Tam ocaktan almaya yakın dövülmüş sarımsak
pul biber,nane,tuz ve sirke koyularak karıştırılır 2-3 dakika daha kaynatılır
sıcak sıcak kavanozlara koyulur ters çevrilerek bir gün bekletilir.Kavanoz kapaklarında bombelenme yoksa yenmeye hazırdır.
Afiyet olsun. Bu tarif sevgili handan arkadaşımın tarifidir.Teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara